För oss är full frihet att kunna välja form, stil, standarder m.m. med ett fast totalpris i realtid...

Skapa ditt drömhem!

För oss är full frihet att kunna välja form, stil, standarder m.m. med ett fast totalpris i realtid...

Skapa ditt drömhem!

Bygga fjällstuga

 

Letar du efter semesterboende? Älskar du att vandra/åka skidor eller fiska i svenska fjällen? Varför inte då bygga ditt drömboende?

Nu kan du som vill bygga fjällstuga ta hjälp av Kustvillan för att uppnå dina drömmar. Kustvillans unika produkt gör det möjligt för dig att väldigt snabbt och kostnadseffektivt bygga ditt drömhus.

Kustvillan använder sig utav Paralox byggblock. Vilket möjliggör en enklare byggnation av huset. Paralox byggblock består utav färdiga väggar, fönster och tak som sedan fraktas och monteras ihop på plats. Dessa byggblock kan vi lagerhålla och därför pressa ner produktionstider samt att vi inte behöver tillverka alla nya delar från grunden när vi skapar ett hus som du ritat.

Kustvillan har en av marknadens kortaste leveranstider och även låga priser. Våra hus är även lågenergihus vilket innebär att de är billigare i drift tack vare byggblockens premiumisolering. Du får alltså en fjällstuga som är vädertät och billigare i drift.

Kustvillan är helt enkelt det bästa alternativet för dig som vill bygga fjällstuga men som inte vill vänta alldeles för länge på din drömstuga. Kustvillan har marknadens kortaste leveranstider och även byggtider.

Så fördelarna med att välja Kustvillan är givna. Välj utseende själv, välj om vi ska hjälpa dig bygga hela stugan eller om vi bara ska montera skalet. Det finns även möjlighet att beställa helt nyckelfärdiga fjällstugor med färdigmonterad interiör.

Vilka material använder sig Kustvillan av när vi ska bygga fjällhus?

Kustvillans byggblock är skapade av Paralox patenterade lösning vilket ger en extra trygghet i att det Kustvillan gör är marknadsledande. Dessa byggblock består av färdiga väggar, tak, elit fönster och husknutar. Paraloxblocken i sig härstammar från en uppfinning gjord i Timrå där träindustrin var stor under många år. Därför använder sig Kustvillan av byggblock gjorda i trä.

Hur gör man då för att beställa ett färdigt fjällhus?

Det har aldrig varit enklare att beställa en nyckelfärdig fjällstuga, eller att bygga fjällstuga. Vi på Kustvillan erbjuda dig en omatchad frihet i att skapa ditt idealhus. För att beställa en fjällstuga av oss så behöver du endast veta vad du vill ha och gå igenom våra sex steg för beställning av hus.

Dessa är stegen som du kan förhålla dig till på ett ungefär:

Steg 1: Vi bokar ett möte där vi samtalar med varandra om: era idéer, vilken budget, fjällstugans form och utseende samt hur projektet behövs läggas upp.

Steg 2: Vi går igenom ritningar till fjällstugan. Om det är en stuga som du själv har en uppfattning om hur den ska se ut så hjälper vi dig att ta fram ritningar till ditt drömboende. Är det däremot en av våra standardmodeller så försöker vi anpassa ditt fjällhus efter tomten och dylikt. Så alldeles oavsett så behövs ritningar ganska tidigt bland annat för att kunna få ansöka om bygglov men också för att kunna räkna på materialåtgången och entreprenörskostnader för ditt fjällhus.

Steg 3: Avtal skrivs. Vi skriver ett ABS18 avtal som är framtaget av villaägarnas riksförbund, konsumentverket och andra branschaktörer. Det här avtalet är framtagen för din trygghet som konsument och för oss som leverantörer. Förmåner som är inkluderade är bl.a. färdigställandeskydd, allriskförsäkring och ansvarsförsäkring.

Steg 4: Kustvillan har förmodligen marknadens kortaste leveranstider. Inom ca 8 veckor från det att avtal har skrivit så står vi redo för leverans av din nya fjällstuga. Standarden i branschen är oftast ungefär 1 år eller mer för att få sätta igång med projektet, men vi på Kustvillan vet att du som kund inte vill vänta så länge. Vi har färdiga byggsatser som kan lagerhållas tack vare vårt byggsystem. Skulle vi sakna några delar så kan vi snabbt och enkelt tillverka nya delar utan att kompromissa med dina önskemål.

Steg 5: Vi ser stor vikt i att få ditt fjällhus vädertätt så snabbt som möjligt när vi väl påbörjar bygget, vårt system möjliggör detta. Takbeklädnad läggs på plats och fönster monteras. Sedan tar arbetet med insidan av huset vid, detta gör antingen vi eller du beroende på överenskommelse.

Steg 6: Mellan tre till fem månader från det att bygget har börjat står ditt fjällhus redo för inflytt. Nu är det helt upp till dig att möblera så att det blir ett hem, ditt hem. Det går även att beställa huset helt och hållet nyckelfärdigt efter egen vilja. Våra hus är lågenergihus med smart isolering vilket drar ner din månatliga kostnad. Att bygga ett prisvänligt drömhus har aldrig varit enklare!

Kontakta en av våra säljare

Tips för dig som vill köpa ett fjällhus

Några bra tips för dig som har tankar på att bygga fjällhus eller köpa ett är att först och främst ta reda på hur stor tomt du har tillgång till och hur stor din budget är. Nästa nämnvärda tips är att du känner dig säker på vad du vill ha. Ju tidigare vi kan ordna ritningar desto snabbare kan vi sätta igång bygget. Sedan behöver du veta hur mycket vi på Kustvillan behöver hjälpa dig i ditt bygge. Är du en van byggare? Vill du montera ihop din fjällstuga själv? Vill du ha hjälp att montera skalet och resten löser du själv, eller ska vi sätta ihop allt och lämna en nyckelfärdig fjällstuga åt dig? Det är du som avgör hur mycket du vill att vi ska göra!

Kontakt

Har du frågor till oss? Kontakta vår kundtjänst eller kom på besök till vår huvudkontor i Sundsvall. Vår byggnad ligger dessutom i direkt anslutning till Paralox, vilka är de som levererar byggsystemet till alla våra byggnader. Detta innebär också en kort leveranstid och beslutskedja i produktion. Därför kan även du som är på besök komma in till oss och känna på produkten innan du bestämmer dig för ditt husbygge.

Att bygga ett hem med Kustvillan

När du tittar på ett hus ser du väggar, fönster och tak. Vi vet betydelsen av dessa delars kvalitet, men vi vet samtidigt att ett hus är mer än det som går att ta på. Det är en dröm vi tar på största allvar. Därför bygger vi inte ett hus, vi bygger ditt hus.