För oss är full frihet att kunna välja form, stil, standarder m.m. med ett fast totalpris i realtid...

Skapa ditt drömhem!

För oss är full frihet att kunna välja form, stil, standarder m.m. med ett fast totalpris i realtid...

Skapa ditt drömhem!

Bygga laduhus

 

Kustvillan erbjuder en stor variation i vilka hus vi kan bygga. Vi kan erbjuda allt från villor till fritidshus, fjällstugor och moduler. Ladhus är inget undantag.

Vårt byggsystem från Paralox tillåter oss att kunna anpassa våra byggblock efter dina behov. Så om du behöver bygga en lada så är Kustvillan rätt företag att vända sig till.

Vi använder oss av byggblock från Paralox vilket är en patenterad bygglösning. Denna uppfinning kommer från Timrå, där träindustrin florerade under många år vilket därför innebär att alla våra byggblock är gjorda i trä. Byggblocken består av, väggar, fönster, husknutar och tak. Eftersom att dessa byggblock är förhållningsvis enkla att lagra så har vi därför en väldigt kort leveranstid och produktionstid. Alla delar som behöver anpassas efter just dina behov går relativt snabbt att tillverka. Vi kan även tillverka en del andra hus tack vare denna lösning.

Vi erbjuder en hög kvalitet på våra väggar med en utmärkt isolering som är i premiumklassen. Detta innebär att ditt hus håller sig svalt under sommaren och varmare under vinterhalvåret.

Hur går du tillväga då om du vill bygga ladhus?

För dig som vill bygga ett ladhus följer du våra 6 steg för husbygge:

Steg 1: Vi bokar ett möte där vi samtalar med varandra om: era idéer, vilken budget, ladhusets form och utseende samt hur projektet behövs läggas upp.

Steg 2: Vi går igenom ritningar för just ditt fritidshus. Om det är ett fritidshus som du själv har en uppfattning om hur den ska se ut så hjälper vi dig att ta fram ritningar till ditt drömboende. Vi anpassar din lada efter din smak och din tomt. Så alldeles oavsett så behövs ritningar ganska tidigt, bland annat för att kunna få ansöka om bygglov men också för att kunna räkna på materialåtgången och entreprenörskostnader för din lada.

Steg 3: Avtal skrivs. Vi skriver ett ABS18 avtal som är framtaget av villaägarnas riksförbund, konsumentverket och andra branschaktörer. Det här avtalet är framtagen för din trygghet som konsument och för oss som leverantörer. Förmåner som är inkluderade är bl.a. färdigställandeskydd, allriskförsäkring och ansvarsförsäkring.

Steg 4: Kustvillan har förmodligen marknadens kortaste leveranstider. Inom ca 8 veckor från det att avtal har skrivit så står vi redo för leverans av ditt nya ladhus. Standarden i branschen är oftast ungefär 1 år eller mer för att få sätta igång med projektet. Men vi på Kustvillan vet att du som kund inte vill vänta så länge. Vi har färdiga byggsatser som kan lagerhållas, tack vare vårt byggsystem. Skulle vi sakna några delar så kan vi snabbt och enkelt tillverka nya delar utan att kompromissa med dina önskemål.

Steg 5: Vi lägger stor vikt i att bygga ditt fritidshus och göra det vädertätt så snabbt som möjligt när vi väl påbörjar bygget. Vi sätter ihop väggar, takstolar och lägger på takpapp på några dagar oftast. Vi målar skalet när det är klart med tre lager Demidekk Ultimat vi fäster takplåt, elitfönster och därmed har det nya ladhuset isolerats färdigt. Sedan fattas arbetet med insidan av ladhuset som antingen vi eller du gör klar beroende på överenskommelse.

Steg 6: Tre till fem månader från det att bygget har börjat står ditt nyckelfärdiga fritidshus redo för inflytt. Nu är det helt upp till dig att möblera om och ordna upp det tills att det blir en plats du trivs på. Det går även att beställa ladhuset helt och hållet nyckelfärdigt. Våra hus är lågenergihus med smart isolering vilket drar ner din månatliga kostnad. Att bygga ett prisvänligt dröm ladhus har aldrig varit enklare!

Kontakt

Har du frågor till oss? Kontakta vår kundtjänst eller kom på besök till vår huvudkontor i Sundsvall. Vår byggnad ligger dessutom i direkt anslutning till Paralox, vilka är de som levererar byggsystemet till alla våra byggnader. Detta innefattar också en kort leveranstid och beslutningskedja i produktion. Därför kan även du som är på besök komma in till oss och känna på produkten innan du bestämmer dig för ditt husbygge.

Kontakta en av våra säljare

Att bygga ett hem med Kustvillan

När du tittar på ett hus ser du väggar, fönster och tak. Vi vet betydelsen av dessa delars kvalitet, men vi vet samtidigt att ett hus är mer än det som går att ta på. Det är en dröm vi tar på största allvar. Därför bygger vi inte ett hus, vi bygger ditt hus.