1½-planshus

Ett 1,5-planshus är det perfektqa huset för den växande familjen. Den halva övervåningen skapar variation i höjd och design, vilket även skapar en visuellt tilltalande exteriört formspråk. Du bestämmer om du vill lämna övervåningen oinredd nu eller göra allt klart direkt?

Kontakta oss idag

Ring  010 – 15 73 100

Adress  Tegelvägen 17 853 50 Sundsvall

Öppet  Måndag – Fredag | 08:00 – 16:00

Maila   info@kustvillan.se

Kustvillans 1½-planshus

Granö 71

Granö 71

1-plan • 3 rok • 71m²

Villabyggsats från: 1 171 647 kr
Totalentreprenad från: 2 305 175 kr

Högåsen

Högåsen

1½-plan • 3 rok • 82+17m²

Villabyggsats från: 1 590 815 kr
Totalentreprenad från: 3 103 752 kr

Kortsjön

Kortsjön

1½-plan • 4 rok • 158m²

Villabyggsats från: 1 288 884 kr
Totalentreprenad från: 2 593 341 kr

Krokviken

Krokviken

1½-plan • 4 rok • 128+33m²

Villabyggsats från: 1 703 556 kr
Totalentreprenad från: 3 436 290 kr

Kvällsjön

Kvällsjön

1½-plan • 7 rok • 229m²

Villabyggsats från: 2 395 637 kr
Totalentreprenad från: 4 807 865 kr

Långsjön

Långsjön

1½-plan • 6 rok • 169m²

Villabyggsats från: 1 337 635 kr
Totalentreprenad från: 2 730 332 kr

Granö 71

Granö 71

1-plan • 3 rok • 71m²

Villabyggsats från: 1 171 647 kr
Totalentreprenad från: 2 305 175 kr

Högåsen

Högåsen

1½-plan • 3 rok • 82+17m²

Villabyggsats från: 1 590 815 kr
Totalentreprenad från: 3 103 752 kr

Kortsjön

Kortsjön

1½-plan • 4 rok • 158m²

Villabyggsats från: 1 288 884 kr
Totalentreprenad från: 2 593 341 kr

Krokviken

Krokviken

1½-plan • 4 rok • 128+33m²

Villabyggsats från: 1 703 556 kr
Totalentreprenad från: 3 436 290 kr

Kvällsjön

Kvällsjön

1½-plan • 7 rok • 229m²

Villabyggsats från: 2 395 637 kr
Totalentreprenad från: 4 807 865 kr

Långsjön

Långsjön

1½-plan • 6 rok • 169m²

Villabyggsats från: 1 337 635 kr
Totalentreprenad från: 2 730 332 kr

Bygg 1½-planshus med Kustvillan – så går det till…

Kontakta oss

Skicka dina kontaktuppgifter
Fyll i dina kontaktuppgifter på vår hemsida för mer information om våra 1½-planshus.

Mötet

Vi lyssnar på dig
En medarbetare från Kustvillan har ett möte med dig där du får berätta om vad du vill ha.

Offert

Förslag på ditt drömhus
Vi kommer med ett förslag som innehåller pris, husets utformning och tidsplan så att du kan fatta rätt beslut.

När du bygger 1,5-planshus med Kustvillan blir det

Flexibelt.

Du har full frihet att göra egna val kring 1½-planshusets form, design, pris, utförandenivå och byggtid. Vi skräddarsyr ditt nya hem efter dina behov och önskemål.

Snabbt.

Vi är marknadsledande vad gäller inflyttningstid – från att vi tecknat avtal tar det några veckor till byggstart och 8-10 månader tills 1½-planshuset är inflyttningsklart.

Billigt.

Med vårt patenterade byggsystem kan du enkelt anpassa 1½-planshuset efter smak och budget, samtidigt som priserna blir lägre än konkurrenternas.

Förutsägbart.

Tack vare vår unika plattform får du en god överblick över projektet. Redan efter vårt första möte vet du vad du kan förvänta dig – bygget blir en förutsägbar resa utan överraskningar.

Färdigställda 1½-planshus från Kustvillan

Våra kundberättelser

Familjen Ros byggde sitt drömhus

Daniel och Hanna Ros i Njurunda valde att anlita Kustvillan när de skulle skapa sitt drömhem. De fick möjlighet att välja vilken husmodell som helst på marknaden och rita om det efter sina önskemål – utan att spräcka sin budget.

”Superbra och nära kontakt. Fick snabba svar och personalen var trevliga och tillmötesgående. Jag rekommenderar Kustvillan till alla som ska bygga nytt!”

Maria Bengtsson

”Jag rekommenderar Kustvillan i många sammanhang, främst till vänner och bekanta som funderar på att bygga hus. Bra dialog under hela processen och utmärkt standard på det som levererats.”

Dick Jansson

”Energibesparingen har varit helt magisk! Produkten är fantastiskt fin och jag skulle verkligen rekommendera Kustvillan till de som funderar på att bygga ett nytt hus. Det är otroligt låg förbrukning, garanti på huset och en snabb byggtid.”

Kevin Cutts

FAQ – Vanliga frågor om att bygga 1½-planshus

Vad är priset för ett 1½-planshus?

– Du betämmer själv priset på din 1½-plansvilla. Med vårat smarta byggstem har du möjlighet att välja mella många olika färdigställandegrader. Du kan välja storlek, hur många rum du ska ha, utvändig och invändi design m.m. Kontakta oss så hjälper vi dig att bygga ett 1½-planshus som passar just din budget.

Hur lång tid tar det innan ett 1½-planshus är färdigt för inflyttning?

– Byggtiden för ett 1½-planshus tar det normalt sätt  från 6 till 10 månader. Här erbjuder vi frihet att välja den byggtid som passar dig men även hur snabbt du får bygghandligar och leverans av stommen.

Kan jag som kund välja min egen planlösning på 1½-planshusets när jag bygger med Kustvillan?

– Absolut, så får du självfallet ändra planlösningen. Hos Kustvillan stannar inte friheten med att bara välja en spegelvänd planlösning. En av de många dimensioner av frihet som vi erbjuder är att du får skapa din helt egna planlösning, precis efter tycke och smak.

Kan ni hjälpa till att ta fram de bygghandlingar som jag behöver när jag bygger mitt 1½-planshus?

– Ja, bygghandlingarna ingår när du beställer ett 1½-planshus av Kustvillan. Våra arkitekter hjälper dig att rita upp huset så att alla krav uppfylls så att du får ett godkänt bygglov.

Kan jag få göra lite själv när jag beställer 1½-planshus från Kustvillan?

– Ja, och inte bara lite, du kan själv bestämma hur mycket du själv vill göra på huset. Vill du ha det helt nyckelfärdigt, få får du det också så klart. Kontakta oss så berfättar vi om alla våra färdigställandegrader.

Varför ska jag anlita Kustvillan när jag ska bygga 1½-planshus?

– Vi är snabba, flexibla, snabba och prisvärda. Med vårat unika byggsystem så kan vi leverara ett skräddarsytt 1½-planshus till priset av ett massproducerat. Vi erbjuder mer frihet, snabbare leveranser till ett schysst pris.

 

Vad ingår inte i priset när jag bygger ett 1½-planshus med Kustvillan?

– Utöver själva huset behöver du räkna med kostnader för byggherre, tomt, markarbete samt anslutnings-, bank- och myndighetsavgifter. Vi hjälper dig med en produktionskostnadskalkyl så att du kan ha koll på helheten.

Vem bygger 1½-planshuset när jag anlitar Kustvillan?

– Ofta  samarbetar vi med lokala entreprenörer, det ger dig möjligheten att vara med och påverka vilken byggare som kommer att färdigställa ditt hus. Vårat byggsystem är gjort för att tilltala både byggare och slutkunder. 

 

Bygg ditt 1½-planshus snabbare, friare med Kustvillan

Har du en växande familj och behöver ett hus med flexibilitet?  Här berättar vi mer om vad som kännetecknar 1½-planshus och hur det går till att bygga ett sådant med Kustvillan. 

Vad är ett 1½-planshus?

Ett 1½-planshus är en husdesign som kombinerar egenskaperna hos ett enplanshus och ett 2-planshus. Det kännetecknas av en fullständig bottenvåning och en halv övervåning, som ofta utnyttjar takutrymmet för extra rum eller utrymmen. Den yttre designen av ett 1½-planshus kan variera beroende på arkitektoniska stilar och individuella preferenser. Hos Kustvillan kan du sjäv vara med och bestämma vilken stil huset ska ha.

Så fungerar det att bygga ett 1½-planshus  

När du beställer ett 1½-planshus från Kustvillan startar projektet med ett möte där du får berätta mer om just dina behov och önskemål. Utöver att samtalet hjälper oss att göra ett så bra jobb som möjligt ger det dig chansen att sätta dig in i vad olika delar och moment kostar. Vi går igenom för- och nackdelar med olika alternativ, och återkommer sedan med ett fast prisförslag. Det gör att du får en realistisk bild av vad husbygget kostar och kan korrigera planen utifrån smak och budget. Byggstart är möjlig från 8 veckor efter att vi skrivit avtal och huset tar mellan 6-12 månader att färdigställa beroende på projektets komplexitet och omfattning.

1½-planshus ett bra val för den växande familjen

Fördelen att bygga ett 1½-planshus är du få mer kvadratmeteryta på din tomt. Det är ofta också billigare att bygga på höjden än på bredd och längd. Den halva övervåningen i ett 1½-planshus kan även ge separation och integritet mellan olika utrymmen. Till exempel kan sovrummen vara belägna på övervåningen medan de allmänna utrymmena som vardagsrum, kök och matsal finns på bottenvåningen. Detta skapar en tydlig separation mellan privatlivet och de gemensamma utrymmena.

Kustvillans erbjudande för 1½-planshus innebär

Erbjudande Marknaden Kustvillan
Rikstäckande totalentreprenad Självklart!
Skräddarsydda hus Självklart!
Leveranstid från 8 veckor Självklart!
Fast och ärlig prissättning Självklart!
Patenterat byggsystem Självklart!
U-värde under 0,128W/m²K Självklart!
Välj din byggtid Självklart!
Förutsägbarhet Självklart!
Egendesignat kök Självklart!

Andra husmodeller från Kustvillan

Frihet i fler dimensioner

När du bygger hus med Kustvillan, kan du utgå från vilken husmodell som helst och ändra som du vill. Husmodellerna på vår hemsida är exempel på hur några av våra tidigare kunder valt att designa sina hus. Du kan beställa huset precis som det är eller använda dessa som utgångspunkt när du bygger ditt unika hus, för att sedan anpassa huset efter just dina behov. Fria former gäller både invändigt och utvändigt. Har du en helt egen idé på en husmodell så hjälper vi dig gärna att förverkliga det. Vi erbjuder förutsägbara och skräddarsydda lösningar med fast pris i realtid!

Frihet i fler dimensioner

När du bygger hus med Kustvillan, kan du utgå från vilken husmodell som helst och ändra som du vill. Husmodellerna på vår hemsida är exempel på hur några av våra tidigare kunder valt att designa sina hus. Du kan beställa huset precis som det är eller använda dessa som utgångspunkt när du bygger ditt unika hus, för att sedan anpassa huset efter just dina behov. Fria former gäller både invändigt och utvändigt. Har du en helt egen idé på en husmodell så hjälper vi dig gärna att förverkliga det. Vi erbjuder förutsägbara och skräddarsydda lösningar med fast pris i realtid!

Jag är intresserad och vill ha kontakt

Några av våra utvalda leverantörer

tarkett logotyp
smeg logotyp
Marbodal logotyp
Elitfönster logotyp
Konradssons kakel logotyp
nibe logotyp
electrolux logotyp
dröm trappor
Contura logotyp
diplomat logotyp
Baseco logotyp
Badplatsen logotyp

…ännu mera frihet!

“Tycke och smak är olika för alla”. Vi vill sätta dig i förarsätet när det kommer till vad som ska ingå i just ditt hus. Därför ger vi dig friheten att välja precis den leverantör som du önskar. Hos våra samarbetspartners har vi kampanjpriser på utvalda produkter och där ingår dessutom alltid projektering, hantering och frakt.