Kustvillan

För oss är full frihet att kunna välja form, stil, standarder m.m. med ett fast totalpris i realtid...

Läs mer om vår frihet

Skapa ditt drömhem!

Läs mer om vår frihet

Hustillverkare

Det är inte lätt att välja bland den uppsjö av husleverantörer som finns på marknaden nuförtiden. Mycket spelar in när du ska välja just ditt hus hos olika hustillverkare. Vad finns det för modeller? Vad kostar det? Vad är det för leveranstid? Hur får jag valuta för mina pengar? Frågorna är många hos alla blivande husbyggare och att bygga sitt eget hus kräver både tid, pengar och engagemang.

Det finns också en del skillnader i att välja ett nyckelfärdigt hus både i pris, leveranstider och kvalitet och då vill man gärna veta vad man får för pengarna. För att ditt husbygge inte ska bli en kostsam historia så är det bra att välja en pålitlig husleverantör som Kustvillan.

Hur Kustvillan blev till

Kustvillan har funnits sedan 2013 och ur en liten idé föddes snart en hel verksamhet. I Timrå låg förut träindustriernas hjärta och då de länge legat i träda så uppkom en ny idé där man använde sig av det anrika Timråträet. Sveriges rikedomar i form av sina stora skogsarealer kom till användning med Kustvillans genuina idé. Kustvillans lösning kallas för Paralox och är ett unikt patenterat byggsystem som tillåter dig att bygga precis det hus du vill ha, vare sig du väljer en av våra färdiga lösningar eller anlitar en arkitekt för att få till ditt drömhus.

Hemligheten med Paralox är välbyggda byggblock där det finns fyra standardblock som utgör basen för alla byggnader – väggblock, fönsterblock, dörrblock och hörnblock. Hur du väljer att kombinera blocken
är helt upp till dig – möjligheterna är nästintill oändliga då vi kan erbjuda tusentals modeller efter dina önskemål.

Vad är Paralox?

Paralox är det som skiljer oss från andra husleverantörer i landet. Byggsystemet öppnar upp för oändliga möjligheter att utforma byggnad, planlösning och entreprenadupplägg precis som du vill.
Patentet kapar tid – från produktion till resning av skalet. Paralox unika sätt att dela på väggen gör att logistik, transport och hantering blir enkelt och kostnadseffektivt. Paraloxväggen har marknadens bästa U-värde. Det medför direkta energibesparingar för dig som husbyggare. Varje del i skalet är av högsta kvalitet och komforten i huset blir märkbart hög. Det patenterade byggsystemet byggs med kvalitetsmaterial och sparar dubbelt så mycket energi som andra väggar vilket gör en stor skillnad för miljön och din ekonomi i form av kostnader för uppvärmning. Huset klarar alla olika väderförhållanden och sparar in på dina uppvärmningskostnader på vintern och håller huset svalt på sommaren.

Hur väljer jag vilket hus jag vill ha?

Att gå från idé till ett färdigt hus kan vara en utmaning för de flesta husbyggare. Vare sig du väljer att skapa ett hus från en egen idé från grunden eller välja ett nyckelfärdigt hus så finns det ändå många aspekter att ta hänsyn till. Kustvillan erbjuder en komplett lösning, vare sig du väljer att bygga själv från grunden eller använda dig av färdiga lösningar. Du kan med andra ord anpassa huset efter exempelvis tomt, sol eller utsikt men även göra huset större eller mindre baserat på dina behov. Ingenting är omöjligt med Kustvillan. Kustvillan har flertalet husmodeller, 1-plan, 1½ -plan, 2-plan, 2-plan med loft osv. Som sagt, möjligheterna är oändliga och tillåter dig att utforma ditt framtida hus precis som du själv vill.

Hur gör man då för att beställa ett nyckelfärdigt hus?

Vill du bygga ett eget hus men har ingen egen idé på hur den ska se ut så har vi färdiga modeller och byggsatser för hus samt villa. Det du behöver göra är att ta en titt på våra olika husmodeller och bestämma vilket hus som passar dig och din familj. I det här läget så är det såklart bra att veta vad du får bygga på din tomt med tanke på storleken. När du väl har bestämt vilken husmodell du vill ha så är det dags att bestämma vilka tillval du vill ha. Du kan t.ex. välja om du vill ha allt färdigmålat, om du vill ha alu-fönster, en mysig braskamin, en bastu att använda när höstkylan träder in, fina fönster med fönsterspröjs, ett par maffiga pardörrar eller varför inte en isolerad övervåning? Som sagt, möjligheterna är många och du kan själv välja vilken omfattning och vilka tillval som du vill ha.

Vad behöver jag tänka på inför mitt framtida husbygge?

Det finns en hel del olika steg att följa när man ska bygga hus. För att kunna bygga ett hus måste du ha en tomt. Då måste du såklart bestämma var du vill bo och sedan hitta en tomt som det går att bygga på. När det steget är klart så är det dags att bestämma dig för vad du vill ha för hus, nyckelfärdigt eller arkitektritat, vilken planlösning passar dig och din familj bäst? Det är viktigt att få detta rätt för när du väl har lämnat in bygglovet så måste du följa den detaljerade planen.

Entreprenadupplägget. Du kan välja att gå via Kustvillan eller att själv välja underleverantörer, det sistnämnda kan dock bli en tidskrävande historia. När du väl har bestämt dig för alla detaljer så är det dags att skriva kontrakt. Kontraktet är en säkerhet både för dig och oss. I kontraktet specificeras t.ex. priset, vad som ingår och när huset ska vara klart för inflyttning. I samband med att du skriver på kontraktet brukar hustillverkaren också ta ut en handpenning, oftast 10 procent av priset. Kontraktet är bindande för både dig och hustillverkaren.

Nästa steg är finansieringen, har du pengar sparade eller behöver du söka ett lån hos banken?

Säljaren upprättar en kalkyl som visar vilka kostnader du kommer att få när du flyttat in i ditt nya hus. Det gäller dels den sammanlagda kostnaden för produktionen men också vilka driftskostnader, exempelvis uppvärmning, som tillkommer varje månad. Med kalkylen som utgångspunkt gör din bank en bedömning av dina ekonomiska förutsättningar. Det är dessa som styr hur stora lån din bank är beredd att ge dig, och till vilken ränta.

När detta är klart behöver du ett bygglov. Sedan är det dags att göra den slutliga beställningen och bestämma när byggstarten ska ske. Efter husleverans och besiktningar så är det förhoppningsvis äntligen dags för dig att flytta in i det huset som du kommer bo i många år framöver.

Hur går man tillväga för att skaffa sig ett nyckelfärdigt hus från din husleverantör?

Du behöver bara följa några enkla steg för att få tillgång till våra stugor:

1. Mötet
Första kontakten där vi lyssnar på era ideér och resonerar om budget, husets form och storlek samt hur projektet ska läggas upp.

2. Ritningar:
När vi har en bra uppfattning om hur du önskar bygga tar vi fram en ritning av huset från grunden tillsammans med dig. Ritningar behövs för bygglov, men även för att få ett underlag för materialåtgång och kostnader för underentreprenörer. Det finns därför många fördelar med att komma igång med ritningarna i ett tidigt stadie och kan göras utan avtal eller omedelbar kostnad.

3. Avtal:
I samband med att bygglovet blir beviljat är det dags för avtal och leveransplanering. Vi skriver avtal ABS18, framtaget av Villaägarnas Riksförbund, Konsumentverket och andra branschaktörer. Här inkluderas även färdigställandeskydd, allriskförsäkring och ansvarsförsäkring. Betalningsplanen är upplagd på ett tryggt sätt för att vi som leverantör ska veta att du har full trygghet i ditt husköp.

4. Leveransplanering:
Kustvillan har antagligen Sveriges kortaste leveranstider – inom åtta veckor från avtal är vi redo för husleverans. När du bestämt dig och skaffat en tomt tror vi helt enkelt att du inte vill vänta ett år eller mer på att få komma igång, vilket oftast är standard i branschen. Vårt byggsystem möjliggör lagerhållning av många delar av huset och vi kan snabbt tillverka återstående delar och packa huset, trots att huset är byggt exakt efter dina önskemål.

5. Byggnation:
Vårt system möjliggör att få bygget taktätt på kort tid.  När skalet är klart har det försetts med rejäl takplåt eller betongtegel, Elitfönster och huset har isolerats i väggar och tak. Därefter fortsätter arbetet med insidan av huset. Endera av dig själv eller som en del av vår entreprenad.

6. Inflyttning:
Tre till fem månader från att bygget påbörjats är ditt hus redo för inflyttning. En byggarbetsplats blir nu ett hem, redo att möta årets alla väderutmaningar. En ny medlem i Kustvillanfamiljen får njuta av ett hus i högsta kvalitet, utformat efter dina egna idéer. Till en rimlig kostnad har du byggt ett hus med låg energiförbrukning och låga boendekostnader. Ett hus du kan vara stolt över och en plats där du kan samla nära och kära många år framöver. En dröm har blivit verklighet!

Kontakt

Har du frågor till oss? Kontakta vår kundtjänst eller kom på besök till vår huvudkontor i Sundsvall. Vår byggnad ligger dessutom i direkt anslutning till Paralox, vilka är de som levererar byggsystemet till alla våra byggnader. Detta innefattar också en kort leveranstid och beslutningskedja i produktion. Därför kan även du som är på besök komma in till oss och känna på produkten innan du bestämmer dig för ditt husbygge.

Att bygga hus med Kustvillan

När du tittar på ett hus ser du väggar, fönster och tak. Vi vet betydelsen av dessa delars kvalitet, men vi vet samtidigt att ett hus är mer än det som går att ta på. Det är en dröm vi tar på största allvar. Därför bygger vi huset efter just dina behov.

♦ Personlig anpassning

♦ Optimerad funktionalitet

♦ Materialval och kvalitet

♦ Energi- och kostnadseffektivitet

♦ Unik arkitektur

♦ Ekonomisk flexibilitet

Vi kallar det "frihet i fler dimensioner"

Öppna PDF

Energismart

Paraloxväggen har marknandens bästa U-värde. Det medför direkta energibesparingar för dig som husbyggare. Varje del i skalet är av högsta kvalitet och komforten i huset blir
märkbart hög.

Frihet

Vi bygger inte ett hus, vi bygger ditt hus. Byggsystemet öppnar oändliga möjligheter att utforma byggnad, planlösning och entreprenad precis som du vill. -Det kallar vi frihet.

Spara tid

Patentet kapar tid, från produktion till resning av skalet. Paralox unika sätt att dela på väggen gör även att logistik, transport och hantering blir enkelt och kostnadseffektivt

Jag är intresserad och vill ha kontakt

Är du nyfiken på att bygga hus? Har du frågor kring våra priser eller hur vi kan skräddarsy ditt hus på ett kostnadseffektivt sätt? Oavsett vilka frågor och funderingar du har så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Du kan också ringa vår växel på tel 010 – 15 73 100 eller kontakta oss på info@kustvillan.se

Några av våra utvalda leverantörer

smeg logotypContura logotypdröm trapporMarbodal logotypdiplomat logotypelectrolux logotypElitfönster logotypKonradssons kakel logotypnibe logotypBadplatsen logotypBaseco logotyptarkett logotyp

Välj den leverantör du önskar

“Tycke och smak är olika för alla”. Vi vill sätta dig i förarsätet när det kommer till vad som ska ingå i just ditt hus. Därför ger vi dig friheten att välja precis den leverantör som du önskar. Hos våra samarbetspartners har vi kampanjpriser på utvalda produkter och där ingår dessutom alltid projektering, hantering och frakt.