Inga problem

Att bygga hus innebär att anta utmaningar och lösa problem.

Drömmer du om att bygga ett eget hus? Vårt mål är att hjälpa vi dig att gå från dröm till verklighet. Vi vill ge dig kunskapen som krävs för att genomföra husresan på ett smidigt, enkelt och noggrant sätt. Vi har stor respekt för att bygga ett nytt hus är en betydande investering som medför en del utmaningar. Zig Ziglar kläckte uttrycket: ”Many people spend more time in planning the wedding than the marriage”. När man bygger ett hus som ska stå väldigt länge så gäller det att tänka långsiktigt, hur kommer familjesituationen se ut om några år framåt t.ex. För att undvika onödiga problem i byggnadsskedet är planeringen det viktigaste och värt att lägga extra mycket tid på. Det finns en hel del regelverk att hålla rätt på när man bygger hus och det är viktigt att huset är rätt projekterat utifrån gällande byggregler.

Vilka problem kan man undvika?

Kunskap är en viktig faktor för att undvika problem när man bygger hus. Desto mer komplext ett byggprojekt blir, desto viktigare är kunskapen om byggteknik och även de utmaningar som kan uppstå kring alla de olika momenten som ska färdigställas under projektets gång. En sak som är viktigt att ha koll på är leveranstider på olika delat till huset. För att undvika problem med leveranser, säkerställer vi att saker blir beställda i god tid. Vi har koll på alla olika leveranser och guidar dig genom processen för att hjälpa dig att allt flyter på på byggplats oavsett om du har beställt huset nyckelfärdigt eller om du valt att färdigställa huset själv. Något annat som är bra att undvika är oväntade kostnader. Det är viktigt att du som ska bygga hus ser projektet som en helhet. Om du lägger dina sista kronor på själva huset så finns det kanske inte pengar kvar till att anlägga en gräsmatta, bygga garaget eller poolen som var planerat från början. Vår ambition är att säkerställa att du får ett hus som du ska leva och bo i och med det menar vi att livskvalitet är mer än bara huset, det är på det sätt du lever i och utanför huset.

Hur undviker man förseningar?

Förseningar är alltid tråkiga och det finns många sätt att undvika dessa. Här kommer några tips till dig för att få bygget att gå som planerat. Ta alltid god tid på dig när du väljer din tomt. Undersök gärna förutsättningarna för byggnation innan du bestämmer dig för att slå till på just den tomten. Förseningar kan uppstå om markförutsättningarna kräver extra tid t.ex. vid sprängning eller pålning vilket kan försena byggstart. Skulle det vara så att du själv väljer att flytta fram ditt sommarbygget till vintern så kan det ta lite mer tid att bygga på vintern. Det kan också vara så att bygglovsavdelningen tar längre tid på sig än vad du förväntat om du inte har koll på vad du får bygga enligt t.ex. detaljplanen. Det är också bra att ha en klar bild av vad du har tänkt dig för hus och vad som ska ingå i det. Vi hjälper dig att navigera bland regler och villkor för att just ditt husbygge ska fortlöpa så smidigt som möjligt. Läs mer om regler på: boverket.se/ Vår kunniga personal hjälper dig och din familj att undvika fallgropar som kan uppstå vid ett husbygge. Vi kommer också att upprätta en tidsplan när de olika valen ska vara fastställda för att de olika momenten ska löpa på i rätt ordning. Planeringen är helt avgörande för att inte förseningar ska uppstå och att huset byggs upp så kostnadseffektivt som möjligt.