Om oss

En hustillverkare med passion, erfarenhet och hjärta.
Kustvillans mission är att bygga skräddarsydda och kostnadseffektiva hem. Valfrihet ska inte bara vara tillgängligt för de som är ekonomiskt oberoende, vi vill att alla ska kunna ha råd med ett riktigt bra egendesignat hus. Vårt unika koncept gör att vi kan erbjuda våra kunder samma frihet som när man bygger ett lösvirkeshus, men till marknadens lägsta pris.
Vår historia
Allt började med ett block…
I Timrådeltat i Norrland, där man flottat timmer sedan 1700-talet, fanns en gång i tiden Sveriges mittpunkt för träindustri där man “såg en såg vart man än såg”. Samtidigt som dåtidens träindustrier förblir minnen, uppkommer nya möjligheter med den ädla trävaran från norr. För just här föddes år 2013 en idé av två kunniga snickare. Den idén är idag grunden för patentet till de enkla men geniala och lättmonterade väggblock som Kustvillan bygger sina hus av.
Paralox
Moderbolaget Paralox tillverkade då väggelement mot byggindustrin, men tidigt började även privatkonsumenter att höra av sig med funderingar om att bygga sina hus med Paralox byggsystem. Där och då föds Kustvillan med målsättningen att erbjuda fria husformer med snabb leverans till ett pris som är sexsiffrigt lägre än konkurrenterna. Oväntat snabbt tar försäljningen fart och redan första året är orderboken fullbokad. Så har det sedan dess fortsatt och resten är historia.
Frihet och flexibilitet
Vi har talat med hundratals människor som gått igenom byggprocessen: Vad de älskade, vad de ogillade, hur processen fick dem att känna. Och två saker blev kristallklart för oss. Först måste varje husresa börja med en bra relation. Och för det andra, vad folk verkligen ville ha var friheten och flexibilitet men till ett pris som de faktiskt hade råd med. Vi har lärt oss att köpa någon annans hus alltid innebär en kompromiss och att hustillverkare i branschen är fulla av anledningar till att det ena eller det andra inte kunde göras. Folk sa till oss att de ville ha en hustillverkare där kunden själv fick bestämma.
Vår vision
Vår vision är att skräddarsy och bygga helt anpassade hem som våra kunder vill ha dem, inte i närheten av vad de vill ha – utan precis vad de vill, till en pris- och kvalitetsnivå som ingen annan husleverantör kan leverera. Vi vet att detta är mycket lättare sagt än gjort, det är just därför så få hustillverkare har ens gjort ett försök att göra det. Varför har just vi lyckats med detta? Det enkla svaret är: ett smart patenterat väggblock, hårt arbete och en vision om att bygga marknadens bästa och billigaste skräddarsydda hus.

Deltat vid Indalsälven

Sedan 1700-talet har man använt Indalsäven för att transportera timmer till sågverken.
Deltat är i dag ett naturreservat. Området är av stort värde för naturvården och botanister, mykologer, ornitologer, paddlare, badgäster och fiskare. Fisket är bra med sik, havsöring, lax och harr som sker i en vacker och särpräglad natur. De otaliga sandbankarna som ändrar skepnad och plats beroende på vattenstånd och flöden är viktiga för en grupp växter i deltat. Här finns bland annat Sveriges största bestånd av klådris, en buske som blommar med rosa blommor på försommaren och har vindspridda frön som kan sprida sig miltals. Det är en gynnsam plats för sällsynta växter och riktigt bra idéer. 

Vad våra kunder säger

Se alla våra omdömen

Några av våra utvalda leverantörer

smeg logotypContura logotypdröm trapporMarbodal logotypdiplomat logotypelectrolux logotypElitfönster logotypKonradssons kakel logotypnibe logotypBadplatsen logotypBaseco logotyptarkett logotyp

“Tycke och smak är olika för alla”. Vi vill sätta dig i förarsätet när det kommer till vad som ska ingå i just ditt hus. Därför ger vi dig friheten att välja precis den leverantör som du önskar. Hos våra samarbetspartners har vi kampanjpriser på utvalda produkter och där ingår dessutom alltid projektering, hantering och frakt.

Lennart Häggberg
Säljare Kustvillan

Skräddarsy ditt hus

Du kan utgå från vilket hus som helst på nätet, även från valfri hustillverkare och vi hjälper dig att få huset anpassat efter dina behov och budget.
Inga begränsningar ✓
Bara möjligheter ✓

"Din dröm. Ditt hem. Ditt sätt". Upptäck friheten med Kustvillan.