För oss är full frihet att kunna välja form, stil, standarder m.m. med ett fast totalpris i realtid...

Skapa ditt drömhem!

För oss är full frihet att kunna välja form, stil, standarder m.m. med ett fast totalpris i realtid...

Skapa ditt drömhem!

Passivhus - Tillverkare i Sverige

 

Passivhus är välisolerade byggnader som till stor del värms upp genom den energi som redan finns i huset. Vi människor och våra hushållsapparater alstrar mycket energi.

Passivhuset är ett hus, där värmeförlusterna är så små, att friskluften kan användas som värmesystem. I tilluftskanalen finns ett litet värmeelement, så stort som en hårtork. Passivhuset är sunt, eftersom det är byggt med en hög kvalitet. Passivhuset har frisk luft genom att ventilationen säkrar samma luftflöden som alla andra byggnader som uppfyller byggreglernas krav. Passivhuset har bra komfort eftersom väggarna inomhus har samma temperatur som luften. Man slipper drag från tilluftsdon bakom radiatorer.

Passivhuset är prisvärt. De små extrakostnaderna för bättre isolering och värmeväxlad ventilation kan ge lägre totalkostnader redan efter några år, men varierar mellan de olika projekten.

Idén utvecklades i Tyskland på 1990-talet, där man då blev överens om att man kan bygga hus utan radiatorsystem bara man såg till att värmeförlusterna var tillräckligt små. En av eldsjälarna byggde en egen huslänga enligt principerna och fick ett bättre inomhusklimat än allt som hade byggts i Tyskland tidigare.

Detta har vi på Kustvillan anammat i form av vårt patenterade byggsystem Paralox.
Paralox är det som skiljer oss från andra husleverantörer i landet. Byggsystemet öppnar upp för oändliga möjligheter att utforma byggnad, planlösning och entreprenadupplägg precis som du vill.
Patentet kapar tid – från produktion till resning av skalet. Paralox unika sätt att dela på väggen gör att logistik, transport och hantering blir enkelt och kostnadseffektivt. Paraloxväggen har marknadens bästa U-värde. Det medför direkta energibesparingar för dig som husbyggare. Varje del i skalet är av högsta kvalitet och komforten i huset blir märkbart hög. Det patenterade byggsystemet byggs med kvalitetsmaterial och sparar dubbelt så mycket energi som andra väggar vilket gör en stor skillnad för miljön och din ekonomi i form av kostnader för uppvärmning. Huset klarar alla olika väderförhållanden och sparar in på dina uppvärmningskostnader på vintern och håller huset svalt på sommaren.

Vi på Kustvillan är dessutom certifierade passivhus-byggare i Sundsvall så om du har vägarna förbi kan du komma och kika på vårt sortiment. Det finns en del tillverkare som bygger passivhus i Sverige men ingen av dem bygger med vårt unika Paraloxsystem. Vi på Kustvillan är måna om våra kunder och vill såklart att du ska få bygga ett passivhus till ett bra pris där dina värmekostnader hålls nere. Läs mer på passivehouse.com

Hur går jag tillväga om jag vill bygga ett passivhus med er?

Du behöver bara följa några enkla steg för att få tillgång till våra stugor:

1. Mötet:
Första kontakten där vi lyssnar på era ideér och resonerar om budget, husets form och storlek samt hur projektet ska läggas upp.

2. Ritningar:
När vi har en bra uppfattning om hur du önskar bygga tar vi fram en ritning av huset från grunden tillsammans med dig. Ritningar behövs för bygglov, men även för att få ett underlag för materialåtgång och kostnader för underentreprenörer. Det finns därför många fördelar med att komma igång med ritningarna i ett tidigt stadie och kan göras utan avtal eller omedelbar kostnad.

3. Avtal:
I samband med att bygglovet blir beviljat är det dags för avtal och leveransplanering. Vi skriver avtal ABS09, framtaget av Villaägarnas Riksförbund, Konsumentverket och andra branschaktörer. Här inkluderas även färdigställandeskydd, allriskförsäkring och ansvarsförsäkring. Betalningsplanen är upplagd på ett tryggt sätt för att vi som leverantör ska veta att du har full trygghet i ditt husköp.

4. Leveransplanering:
Kustvillan har antagligen Sveriges kortaste leveranstider – inom åtta veckor från avtal är vi redo för husleverans. När du bestämt dig och skaffat en tomt tror vi helt enkelt att du inte vill vänta ett år eller mer på att få komma igång, vilket oftast är standard i branschen. Vårt byggsystem möjliggör att lagerhålla många delar av huset och vi kan snabbt tillverka återstående delar och packa huset, trots att huset är byggt exakt efter dina önskemål.

5. Byggnation:
Vårt system möjliggör att få bygget taktätt på kort tid.  När skalet är klart har det försetts med rejäl takplåt eller betongtegel, Elitfönster och huset har isolerats i väggar och tak. Därefter fortsätter arbetet med insidan av huset. Endera av dig själv eller som en del av vår entreprenad.

6. Inflyttning:
Tre till fem månader från att bygget påbörjats är ditt hus redo för inflyttning. En byggarbetsplats blir nu ett hem, redo att möta årets alla väderutmaningar. En ny medlem i Kustvillanfamiljen får njuta av ett hus i högsta kvalitet utformat efter dina egna idéer. Till en rimlig kostnad har du byggt ett hus med låg energiförbrukning och låga boendekostnader. Ett hus du kan vara stolt över och en plats där du kan samla nära och kära många år framöver. En dröm har blivit verklighet!

Kontakt

Har du frågor till oss? Kontakta vår kundtjänst eller kom på besök till vår huvudkontor i Sundsvall. Vår byggnad ligger dessutom i direkt anslutning till Paralox, vilka är de som levererar byggsystemet till alla våra byggnader. Detta innefattar också en kort leveranstid och beslutningskedja i produktion. Därför kan även du som är på besök komma in till oss och känna på produkten innan du bestämmer dig för ditt husbygge.

Kontakta en av våra säljare

Att bygga ett hem med Kustvillan

När du tittar på ett hus ser du väggar, fönster och tak. Vi vet betydelsen av dessa delars kvalitet, men vi vet samtidigt att ett hus är mer än det som går att ta på. Det är en dröm vi tar på största allvar. Därför bygger vi inte ett hus, vi bygger ditt hus.

ENERGISMART

Paraloxväggen har marknandens bästa U-värde. Det medför direkta energibesparingar för dig som husbyggare. Varje del i skalet är av högsta kvalitet och komforten i huset blir
märkbart hög.

FRIHET

Vi bygger inte ett hus, vi bygger ditt hus. Byggsystemet öppnar oändliga möjligheter att utforma byggnad, planlösning och entreprenad precis som du vill. -Det kallar vi frihet.

SPARA TID

Patentet kapar tid, från produktion till resning av skalet. Paralox unika sätt att dela på väggen gör även att logistik, transport och hantering blir enkelt och kostnadseffektivt