Kustvillan

För oss är full frihet att kunna välja form, stil, standarder m.m. med ett fast totalpris i realtid...

Läs mer om vår frihet

Skapa ditt drömhem!

Läs mer om vår frihet

Bygga lösvirkeshus

Det är mycket att tänka på när man ska bygga lösvirkeshus. Till skillnad från nyckelfärdiga hus och andra färdiga lösningar så behöver man lite mer engagemang när man vill bygga lösvirkeshus.

Dock så kan du komma smidigare undan med Kustvillans unika Paraloxsystem. Systemet har fyra olika byggblock; väggblock, fönsterblock, dörrblock och hörnblock. Hur du väljer att kombinera blocken
är helt upp till dig – möjligheterna är nästintill oändliga då vi kan erbjuda tusentals modeller efter dina önskemål. Det är anledningen till att vi kan erbjuda kvalitetshus till rätt pris. Ett lösvirkeshus är ett hus som byggs på plats, bräda för bräda. Mer påkostade lösvirkeshus kallas ibland för ”arkitektritade” för att man vill lyfta fram att det är ett unikt hus. Om du väljer ett kataloghus så har du inte alls samma valfrihet som när du bygger ett lösvirkeshus. Ritar du ditt eget hus eller låter en arkitekt rita ett så kommer det att vara du som väljer och skriver kontrakt med de olika leverantörerna, antingen personligen eller via någon som agerar som huvudentreprenör. På det sättet så kan du också bygga ett lösvirkeshus billigt om du håller koll på dina kostnader. När du bygger ett lösvirkeshus kommer att få en helt annan insyn och påverkan på varje del av husbygget. Du kan också välja att göra delar av jobbet själv och därmed minska totalkostnaden.

Med hjälp av en pålitlig tillverkare av lösvirkeshus så kan du få ett bra pris på ditt bygge.

Forma fritt

Vad är fördelarna?

Du kan välja att utforma huset precis som du vill inom detaljplanens begränsningar. Huvudsaken är att du har en bra och hållbar konstruktion.

  1. Du har full insyn i alla delar av bygget och följa det steg för steg.
  2. Det går att göra ändringar under byggets gång. När stommen är rest kan du gå in i huset och få en uppfattning om ytor, rymd och ljus. Kanske vill du flytta på ett fönster, välja andra material eller byta plats på innerväggarna?
  3. Väljer du att göra delar av jobbet själv så kan du spara på dina kostnader.
  4. Du kan göra egna prioriteringar. Vill du ha ett exklusivt kök eller vill du lägga pengar på en riktigt bra tvättstuga med grovingång? Har du hittat ett bra kakel på rean? Du bestämmer helt och hållet själv.

Nackdelarna med lösvirkeshus

  1. Tiden, tiden och tiden. Du måste ha tid avsatt för projektet. Till skillnad från när du väljer ett kataloghus så måste du själv bestämma vad du vill ha i ditt hus. Allt från minsta skruv till köksinredning, skåpluckor, badrumsinredning, garderober, kakel och klinkers, parkett eller laminat, ja valen är många och ibland kan det vara svårt att välja.
  2. Det är mycket som ska administreras och koordineras. Även om du anlitar en byggledare så är det ändå många beslut som ska fattas under byggets gång, beställningar som ska göras, leveranser som ska koordineras och frågor att besvara.
  3. Det finns många fler variabler att ta hänsyn till som kan påverka både kostnad och tidplan. Om du har ett fastställt slutdatum så måste du se till att inte materialen som du ska använda är restade hos leverantören. Annars kan det bli så att du är tvungen att kompromissa.

Varför är det bra att bygga ett lösvirkeshus?

Lösvirkeshus passar dig som vill ha stort inflytande över hur ditt framtida boende ska vara utformat, som vill ha ett unikt hus, anpassat till den egna familjens behov och önskemål. Som motprestation kommer du att behöva engagera dig mer.

Det går inte att rakt av säga att ett lösvirkeshus är billigare eller dyrare än att köpa ett färdigt hus från en leverantör. Allt beror på vad du vill ha. När du gör olika ändringar i ett färdigt standardhus som inte är specificerat hos leverantören som ett annat kakel eller badrum så blir det allt som oftast rätt dyrt. Du kan inte heller minska kostnaderna själv genom att göra en del arbete själv eller hitta byggmaterial och inredning på rean.

Med det sagt så är den stora fördelen med att bygga lösvirkeshus att du kan välja helt själv hur ditt drömhus ska se ut.

Att bygga hus med Kustvillan

När du tittar på ett hus ser du väggar, fönster och tak. Vi vet betydelsen av dessa delars kvalitet, men vi vet samtidigt att ett hus är mer än det som går att ta på. Det är en dröm vi tar på största allvar. Därför bygger vi huset efter just dina behov.

♦ Personlig anpassning

♦ Optimerad funktionalitet

♦ Materialval och kvalitet

♦ Energi- och kostnadseffektivitet

♦ Unik arkitektur

♦ Ekonomisk flexibilitet

Vi kallar det "frihet i fler dimensioner"

Öppna PDF

Energismart

Paraloxväggen har marknandens bästa U-värde. Det medför direkta energibesparingar för dig som husbyggare. Varje del i skalet är av högsta kvalitet och komforten i huset blir
märkbart hög.

Frihet

Vi bygger inte ett hus, vi bygger ditt hus. Byggsystemet öppnar oändliga möjligheter att utforma byggnad, planlösning och entreprenad precis som du vill. -Det kallar vi frihet.

Spara tid

Patentet kapar tid, från produktion till resning av skalet. Paralox unika sätt att dela på väggen gör även att logistik, transport och hantering blir enkelt och kostnadseffektivt

Jag är intresserad och vill ha kontakt

Är du nyfiken på att bygga hus? Har du frågor kring våra priser eller hur vi kan skräddarsy ditt hus på ett kostnadseffektivt sätt? Oavsett vilka frågor och funderingar du har så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Du kan också ringa vår växel på tel 010 – 15 73 100 eller kontakta oss på info@kustvillan.se

Några av våra utvalda leverantörer

smeg logotypContura logotypdröm trapporMarbodal logotypdiplomat logotypelectrolux logotypElitfönster logotypKonradssons kakel logotypnibe logotypBadplatsen logotypBaseco logotyptarkett logotyp

Välj den leverantör du önskar

“Tycke och smak är olika för alla”. Vi vill sätta dig i förarsätet när det kommer till vad som ska ingå i just ditt hus. Därför ger vi dig friheten att välja precis den leverantör som du önskar. Hos våra samarbetspartners har vi kampanjpriser på utvalda produkter och där ingår dessutom alltid projektering, hantering och frakt.