Passivhus

Skulle du vilja ha ett hus som är så pass energieffektivt att det inte kräver något externt uppvärmningssystem? Då kan ett passivhus vara något för dig. Kustvillan är certifierade byggare av passivhus och hjälper dig att rita och bygga ett hus som inte bara är klimatsmart – utan även passar din plånbok och livsstil.

Fördelarna med Kustvillan
Kontakta oss idag
Telefon:

010 - 15 73 100

Mail:

info@kustvillan.se

Adress:

Tegelvägen 17
853 50 Sundsvall

Öppetider

Måndag - Fredag
08:00 - 16:00

KUSTVILLANS Passivhus

Planlösning Husmodeller Knapp
 • Alla
 • 1-Plan
 • 1,5-plan

Vännäs

2-Plan
7 rok
207m²

Långsjön

1,5-plan
4 rok
107m²

Längbro

2-Plan
6 rok
180m²

Krokviken

1,5-plan
4 rok
161m²

Juniskär

2-Plan
6 rok
175m²

Ängom

2-Plan
7 rok
234m²

Bygg Passivhus med Kustvillan
- Så går det till!

Skicka in dina kontaktuppgifter

Fyll i dina kontaktuppgifter på vår hemsida för mer information om våra Passivhus.

Vi lyssnar på dig

En medarbetare från Kustvillan har ett möte med dig där du får berätta om vad du vill ha.

Förslag på ditt drömhus

Vi kommer med ett förslag som innehåller pris, husets utformning och tidsplan, så att du kan fatta rätt beslut.

Fördelar med att bygga Passivhus med Kustvillan

1
Flexibelt

Du har full frihet att göra egna val kring passivhusets form, design, pris, utförandenivå och byggtid. Vi skräddarsyr ditt nya hem efter dina behov och önskemål.

2
Snabbt

Vi är marknadsledande vad gäller inflyttningstid – från att vi tecknat avtal tar det några veckor till byggstart och 8-10 månader tills passivhuset är inflyttningsklart.

3
Billigt

Med vårt patenterade byggsystem kan du enkelt anpassa passivhuset efter smak och budget, samtidigt som priserna blir lägre än konkurrenternas.

4
Förutsägbart

Tack vare vår unika plattform får du en god överblick över projektet. Redan efter vårt första möte vet du vad du kan förvänta dig – bygget blir en förutsägbar resa utan överraskningar.

Våra Kundberättelser

Familjen Ros byggde sitt drömhus

Daniel och Hanna Ros i Njurunda valde att anlita Kustvillan när de skulle skapa sitt drömhem. De fick möjlighet att välja vilken husmodell som helst på marknaden och rita om det efter sina önskemål – utan att spräcka sin budget.

Fler Kundupplevelser

FAQ
Vanliga Frågor om att bygga Passivhus

 • – Att bygga ett passivhus kostar lite mer än att bygga ett vanligt hus, men det får du snabbt igen till följd av minskade energikostnader. Kustvillans målsättning är att erbjuda Sveriges bästa priser.
 • – Absolut, förutom att ta fram alla nödvändiga bygghandlingar hjälper vi dig med arbetsmiljöplaner och energiberäkningar.
 • – Ja, husets planlösning är upp till dig. Har du några funderingar eller står och väger mellan olika alternativ finns vi där som stöd och bollplank för att huset ska klara kraven för passivhus.
 • – Det tar vanligtvis från 6 till 12 månader att färdigställa ett passivhus beroende på dess komplexitet, storlek och vald omfattning.
 • – Du får göra precis så mycket du själv vill. I samband med att vi planerar bygget får du välja mellan olika utförandenivåer så att du kan välja ett alternativ som passar dig.
 • – Det som utmärker oss är att vi är certifierade, flexibla, snabba och inte minst kostnadseffektiva. När du anlitar oss kan du lita på att du inte bara får högkvalitativa lösningar, utan att huset skräddarsys efter din livsstil.
 • – Det som ingår i priset är full frihet att bestämma själv över alla aspekter av ditt nya hem, inklusive själva byggprocessen.
 • – Vi samarbetar främst med lokala entreprenörer – eftersom alla moment inom bygg går att mäta och kontrollera kan vi enkelt försäkra oss om att allt sker precis enligt vårt avtal.

Bygg nyckelfärdigt passivhus med Kustvillan

Har du köpt tomt och funderar på om det skulle vara möjligt att bygga ett hus som du inte behöver lägga en massa pengar på att värma upp? Här berättar vi mer om vad som kännetecknar passivhus och hur det går till att bygga ett sådant med Kustvillan.

Vad är ett passivhus?

Ett passivhus är egentligen inte en hustyp, utan snarare en standard som innebär att huset har tillverkats med en rad olika tekniker för att hålla värmeförlusterna till ett minimum. I praktiken innebär det att huset är så pass lufttätt och välisolerat att det inte krävs något värmesystem för att skapa ett behagligt inomhusklimat – det räcker med solens strålar, människokroppar och en och annan hushållsapparat. Utöver att du sparar såväl energi som pengar finns det en stor fördel med att bygga passivhus; om du en dag skulle sälja huset får du betydligt bättre betalt än om du hade valt att bygga ett mindre klimatsmart hus. Det hållbara är inte en fluga, utan vägen framåt.

Så fungerar det att bygga ett passivhus

När du bygger ett passivhus ser processen lite annorlunda ut jämfört med när du bygger ett traditionellt hus. För att få önskad effekt ställs inte bara krav på vilka tekniker och material som används, utan även husets placering och dess planlösning. När du anlitar Kustvillan för att rita och bygga ditt passivhus behöver du dock inte oroa dig för att dina behov ska åsidosättas i jakten på energieffektivitet. Tvärtom är det dina unika önskemål och förutsättningar som vi utgår från när vi skapar ditt nya hem, oavsett om det gäller stil, form eller material. Passivhuset anpassas efter din livsstil, ingen annans.

Egendesignat passivhus till ett schysst pris

Priset för att bygga ett passivhus är snäppet högre än för ett sämre isolerat hus, men det är något du snart får igen. När du vänder dig till oss på Kustvillan kan du dessutom vara helt lugn med att husbygget aldrig kommer att överstiga din budget. Med vår smarta digitala plattform får du överblick över priserna för olika delar, material och moment, och vi hjälper dig mer än gärna att ta fram kostnadseffektiva lösningar så att resultatet ska spegla din målbild. Du får ett fast pris av oss så att du vet precis vad ditt nya hem kommer att kosta redan innan projektet drar igång.

Läs mer

Fördelar med att välja Kustvillan

Rikstäckande totalentreprenad
Skräddarsydda hus
Leveranstid från 8 veckor
Fast och ärlig prissättning
Patenterat byggsystem
U-värde under 0,128W/m²K
Välj din byggtid
Förutsägbarhet
Egendesignat kök

Andra Hustyper från Kustvillan

Frihet i fler dimensioner

När du bygger hus med Kustvillan, kan du utgå från vilken husmodell som helst och ändra som du vill. Husmodellerna på vår hemsida är exempel på hur några av våra tidigare kunder valt att designa sina hus. Du kan beställa huset precis som det är eller använda dessa som utgångspunkt när du bygger ditt unika hus, för att sedan anpassa huset efter just dina behov. Fria former gäller både invändigt och utvändigt. Har du en helt egen idé på en husmodell så hjälper vi dig gärna att förverkliga det. Vi erbjuder förutsägbara och skräddarsydda lösningar med fast pris i realtid!

Några av våra utvalda leverantörer

smeg logotypContura logotypdröm trapporMarbodal logotypdiplomat logotypelectrolux logotypElitfönster logotypKonradssons kakel logotypnibe logotypBadplatsen logotypBaseco logotyptarkett logotyp

“Tycke och smak är olika för alla”. Vi vill sätta dig i förarsätet när det kommer till vad som ska ingå i just ditt hus. Därför ger vi dig friheten att välja precis den leverantör som du önskar. Hos våra samarbetspartners har vi kampanjpriser på utvalda produkter och där ingår dessutom alltid projektering, hantering och frakt.

Lennart Häggberg
Säljare Kustvillan

Skräddarsy ditt hus

Du kan utgå från vilket hus som helst på nätet, även från valfri hustillverkare och vi hjälper dig att få huset anpassat efter dina behov och budget.
Inga begränsningar ✓
Bara möjligheter ✓

"Din dröm. Ditt hem. Ditt sätt". Upptäck friheten med Kustvillan.